Her er alt hvad du skal vide om særeje

Hvad er særeje og hvilke forskellige former for særeje findes der? 

Der er flere forskellige former for særeje og her vil jeg gennemgå de væsentligste, samt fordele og ulemper ved de forskellige særeje former. 

Særeje giver en mulighed for at indgå en forhåndsaftale omkring en formue og hvordan den skal fordeles. Dette kan være en god idé at have afklaret med sig selv og sin partner i tilfælde af at en af jer dør eller at i skulle blive skilt. 

Reglerne omkring særeje fremgår af Lov om ægtefællers økonomiske forhold og derfor gælder delingsformuen ved et ægteskab. Så altså, hvis der sker noget som f.eks. at i bliver skilt så deler i alle ejendelene i har. Hvis man derimod aktivt vælger at oprette det som kaldes særeje, så bliver den formue som i f.eks. har valgt skal være særejet –  ikke påvirket af jeres skilsmisse og så er den ikke længere til deling. Der er mange forskellige former for Særeje og hos Legal Doc kan i få den hjælp og vejledning som i har behov for, i forbindelse med af få oprettet jeres særeje. 

De forskellige former for særeje

Særeje findes i flere varianter – Der er både skilsmissesæreje, fuldstændigt særeje, og kombinationssæreje – det er de mest anvendte former. de tre særejeformer har både fordele og ulemper. Så det er op til jer, at vurdere behovet og om det egentlig er det rigtige for jer. 

Ved kombinationssæreje får i mulighed for at kombinere særejet. Der er faktisk 8 forskellige muligheder inden for dette felt, men den mest anvendte mulighed er det som kaldes for ægtefællebegunstigende kombinationssæreje. Her får i muligheden for, hvis i nu ender med at blive skilt at jeres særeje ændrer sig til skilsmissesæreje og hvis derimod en af jer dør, så får den som lever længst længst de ejendele til fuldstændigt særeje, mens den afdødes ejendele går til delingsformue.  I kan oprette et kombinationssæreje hos Legal Doc. 

Udover de tre former findes også Genstandssæreje, hvilket er en enkel aftale  hvor særejet begrænses til ét eller flere genstande. Det kan være en aftale på at beholde køretøjet eller ejendommen skal være en del af skilsmissesærejen. 

Det vigtigste er, at i er tydelige omkring hvad genstanden er og hvad der skal ske. Hvis det derimod er penge det handler om, f.eks. et bestemt beløb så skal det skrives i danske kroner og hvis det omhandler en bil er det vigtigt man angiver både mærke, registeringsnummeret og stelnummeret. 

Særejet kan dreje sig om flere genstande og beskrivelsen skal være grundig.  

 

 

 

Categories:

Ingen svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *