Derfor har vi brug for traditioner

Indholdsfortegnelse

Når man taler om nationen og holdånden så handler det i bund og grund om at danskerne skal stå sammen. Vi finder noget som vi kan være sammen om og som sammen kan gøre os stolte af vores land; Danmark.

Generelt er danskerne gode til at støtte op om vores land i forskellige internationale og nationale sammenhænge. Vi sørger altid for at stå sammen som nation og det er en af disse ting som vi bliver rost for i andre lande i verdenen. Vi er kendte for vores sammenhold og for vores trofasthed og loyalitet. Frem for alt er vi kendte for at have en fællesskabsfølelse som man sjældent ser hos andre af verdenens lande.

Fodboldsange

En af disse fantastiske ting som vi som nation støtter op om er naturligvis fodbold. Fodbold betyder en hel del for mange danskere og selv dem der ikke i hverdagen ser fodbold, finder alligevel nationsglæden frem når vi skal støtte Danmark i udlandet.

Der har igennem tiden været sunge sange til diverse landsholdskampe som er gået over i musikhistorien. Det er tekster og melodier som vækker minder hos samtlige danskere. Det er sange vi alle kender og elsker og som vi står sammen om. Hos danskerne er det en tradition at der bliver skrevet en sang til det danske fodboldlandshold når de skal deltage i de store turneringer. Og det er her vores fælleskab virkelig træder i kraft.

Kendetegn

Når der vurderes om der er tale om gode fodboldsange er der naturlivis nogle kendetegn som går igen. Der er altså flere ingredienser som skal være til stede i disse sange.

 • Først og fremmest skal både teksten og melodien få humøret helt op. Den skal indbyde til at man som nation får skabt en fællesfølesle og det uanset om man fysisk er til stede ved kampen eller man ser den i fjernsynet.
 • Som led i dette kommer enkeltheden. Det skal være noget man kan huske og som med andre ord kommer naturligt til en når man blot har hørt den et par få gange.
 • Det er vigtigt at rytmen ikke er svær at følge med på. Ellers begrænser man det antal af mennesker der kan være med på sammenholdet – og hele princippet falder til jorden.
 • Når det så er sagt er det ofte omkvædet som bliver sunget flest gange og det er derfor her at det essentielle i teksten skal stå.

Så hvis du er klar til at høre de gode fodboldsange skal du blot følge dette link.

Categories:

10 svar

 1. Astrid Y. siger:

  Heej – Fitnessbladet.dk
  Det da helt okay Venligste hilsner fra, Astrid

 2. Malthe O. siger:

  Hullehøj Meget interessant læsning her!
  Malthe

 3. Mathias G. H siger:

  Hey
  Kan i ikke sætte nogle kilder på når i skriver nyheder? 🙂
  Rigtig god dag. Mathias

 4. Liva B. siger:

  Fedt – Fitnessbladet.dk
  Skarpt Med venlig hilsen, Liva

 5. Andrea V. siger:

  Hej, Fitnessbladet.dk Så enig! Uanset hvad andre siger
  Rigtig god dag. Andrea

 6. Olivia R. siger:

  Heey – Fitnessbladet.dk Det var tiden værd at læse – tak!
  De bedste hilsner, Olivia

 7. Noah R. siger:

  Godt gået
  Fin artikel 😛 Fortsat god dag, Noah R.

 8. August O. siger:

  Heej, Fitnessbladet.dk
  Det er så dejligt at se at der andre der også er totalt vilde med det her 😉 De bedste hilsner. August O.

 9. Viggo A. siger:

  Fitnessbladet.dk – Heej, Fede billeder i bruger Kærligst. Viggo A.

 10. Albert O. siger:

  Hullehøj Nu læste jeg lige “Derfor har vi brug for traditioner” og jeg er ikke helt enig i jeres artikel. Det kommer jo meget an på hvem man er som person om man er til det eller ej.
  Fortsat god aften, Albert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *